Ujra të Thella

Lundro në ujra të thella

Ezoterizëm


Hallouini, nje ftese drejt okultit apo nje mundesi per te deshmuar ? PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Profeci
Jam i sigurt që secili prej nesh ka dëgjuar ose di sado pak në lidhje me festën e shtrigave apo të të vdekurve dhe gjithçkaje tjetër të frikshme që zakonisht njihet me emrin Hallouin (Halloween në anglisht).

Por a jemi të gjithë të vetëdijshëm për ekspozimin që kjo festë i bën okultit? Hallouini festohet çdo vit me datë 31 tetor në shumë vende të botës perëndimore dhe popullariteti i saj vihet re zakonisht në numrin e filmave të huaj të cilët e përmbajnë kete feste si dhe ne festimet e tjera që kryhen.

Gjate kesaj feste njerëzit vishen me kostume të ndryshme, shpesh herë të frikshme, dhe shkojnë që të vizitojnë njëri-tjetrin nëpër shtëpi, ose mblidhen sëbashku për të festuar, etj.

Fatmirësisht kjo festë nuk është shumë e përhapur mes shqiptarëve dhe kjo është diçka për të cilën mund ta falenderojmë Perëndinë.
Lexo më shumë...
 
Falli dhe tregimi i fatit PDF Print E-mail
Profeci
Tregimi i fatit dhe sihri janë gjëra me të cilat janë sprovuar shumë njerëz, të cilët
nuk e njohin All-llahun dhe nuk i mbështeten Atij. Njerëz të tillë kur i godet ndonjë
musibet (vështirësi, sprovë, fatkeqësi sh.r.) nxitojnë të fallxhori dhe sihërbërësi për t’u
“shëruar”, e kjo nuk ua shton vetëm se sëmundjen, mirëpo a thua e kuptojnë?

Shpesh dëgjojmë se ka njerëz që deklarojnë se kanë dije nga bota e padukshme ose
për të ardhmen. Këta njihen me emra të ndryshëm [p.sh: fallxhor, astrolog, magjistar].

Bile ajo që është edhe më e çuditshme, këta njerëz kohëve të fundit janë duke bërë
reklama në radio-televizione të ndryshme.
Lexo më shumë...
 
KUSHTET E ZHVILLIMIT EZOTERIK PDF Print E-mail
User Rating: / 3
PoorBest 
Ezoterizëm
Në qoftë se nxënësi okult ka bërë diçka jo të mirë dhe jo logjike, atëherë ai veprimin e vet duhet ta drejtojë në dashurinë ndaj njerëzve, duhet të zgjerohet gradualisht në dashuri ndaj gjithë qenieve të tjera, në mënyrë të drejtë logjike. Në qoftë se dikush punon në drejtim tjetër ndaj rrugës së vërtet që ai vet e ka zgjedhur, kurrë nuk do të zhvillohet në rrugën e konkretizuar.

Kushtet

Kushti i parë është që nxënësi okult të vërejturit e vet ta drejtojë në shëndetin trupor, në trupin fizik e sidomos në atë mental. Vetëm prej njeriut të shëndosh mund të vije njohuria e shëndosh. Shkollimi okult nuk e largon ndonjë njeri që nuk është i shëndosh (fizikisht), por kërkon nga nxënësi të ketë vullnet për të qenë i shëndoshë.
Lexo më shumë...
 


Sondazhe

Mendoni se Edi Rama i sherben masonerise ?
 

EditoriaL


You are here  : Home Ezoterizëm

Video Lajme

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.