Ujra të Thella

Lundro në ujra të thella

Falli dhe tregimi i fatit PDF Print E-mail
Tregimi i fatit dhe sihri janë gjëra me të cilat janë sprovuar shumë njerëz, të cilët
nuk e njohin All-llahun dhe nuk i mbështeten Atij. Njerëz të tillë kur i godet ndonjë
musibet (vështirësi, sprovë, fatkeqësi sh.r.) nxitojnë të fallxhori dhe sihërbërësi për t’u
“shëruar”, e kjo nuk ua shton vetëm se sëmundjen, mirëpo a thua e kuptojnë?

Shpesh dëgjojmë se ka njerëz që deklarojnë se kanë dije nga bota e padukshme ose
për të ardhmen. Këta njihen me emra të ndryshëm [p.sh: fallxhor, astrolog, magjistar].

Bile ajo që është edhe më e çuditshme, këta njerëz kohëve të fundit janë duke bërë
reklama në radio-televizione të ndryshme.
Lexo më shumë...
 
KUSHTET E ZHVILLIMIT EZOTERIK PDF Print E-mail
Në qoftë se nxënësi okult ka bërë diçka jo të mirë dhe jo logjike, atëherë ai veprimin e vet duhet ta drejtojë në dashurinë ndaj njerëzve, duhet të zgjerohet gradualisht në dashuri ndaj gjithë qenieve të tjera, në mënyrë të drejtë logjike. Në qoftë se dikush punon në drejtim tjetër ndaj rrugës së vërtet që ai vet e ka zgjedhur, kurrë nuk do të zhvillohet në rrugën e konkretizuar.

Kushtet

Kushti i parë është që nxënësi okult të vërejturit e vet ta drejtojë në shëndetin trupor, në trupin fizik e sidomos në atë mental. Vetëm prej njeriut të shëndosh mund të vije njohuria e shëndosh. Shkollimi okult nuk e largon ndonjë njeri që nuk është i shëndosh (fizikisht), por kërkon nga nxënësi të ketë vullnet për të qenë i shëndoshë.
Lexo më shumë...
 
Masoneria - Shqipëri & Kosovë PDF Print E-mail
Shqipëria, terren pjellor për masonët

Mjeshtri i madh i masonëve të Francës, Jean Michel Quillardet mohon ekzistencën e një lozhe të tillë Masonerie në vendin tonë, ndërkohë që shprehet se ka ardhur i ftuar në vendin tonë për të shpjeguar se çfarë është Masoneria dhe se çfarë idesh ka ajo për njerëzimin.

Gjatë emisionit “5 Pyetje nga Babaramo”, që transmetohet në Neës 24, Quillardet shprehet se Shqipëria është një terren pjellor për krijimin e një lozhe masonerie, e cila sipas tij do të ndihmojë në stabilitetin e demokracisë.

Si dhe përse lindi Masoneria?

Masoneria është një ide e vjetër, ekziston që nga 1718, është një lëvizje idesh e lidhur me shekullin e dritave në Francë, që do të luftojë dhe shkundë çdo formë absolutizmi që ekzistonte në Angli dhe në Francë kundër absolutizmit politik dhe kundër shtetit të së drejtës hyjnore që impononte pushtetin e vet.
Lexo më shumë...
 
Levizjet popullore ne Shqiperi 1914-2011 PDF Print E-mailLevizjet per ndryshimet e Qeverive ne Shqiperi nga 1914-2011.

Shpjegimi i terminiologjise se lëvizjeve popullore të dhunshme

Termi bazë për këto zhvillime të dhunshme është fjala "Lëvizje". Më pas duke i studiuar këto lëvizje u janë ngjitur emrat sipas karakterit që kanë pasur. Por shpeshherë kjo gjë është bërë sipas interesave politike. Kështu lëvizjet ndahen në:

Grusht Shteti: ndërrimi i menjëhershëm me dhunë i qeverisë a i formës së qeverisjes, që përgatitet fshehurazi dhe bëhet nga një grup i vogël njerëzish të cilët kanë pushtet ose i përkasin elitës drejtuese të një vendi pa u mbështetur te masat e popullit.

Kryengritje: luftë e armatosur e masave popullore për t'u çliruar nga zgjedha e huaj apo për të rrëzuar regjimet në fuqi.

Rebelim: ngritja krye kundër pushtetit në fuqi ose kundër një autoriteti.

Lexo më shumë...
 
Perenditë e mohuara Ilire PDF Print E-mail

Nesti


Emer lumi ilir, po edhe emri i nje hyu sikelik te kultit te ujit te mesapet, ne Italine e Jugut. Kete filozofi agragantinas Empedokli, sigurisht duke u mbeshtetur ne besimin popullor mitologjik ilir, e perdor per te quajtur elementin uje te kozmogonise. Per kete hyjni ka shkruar P. Kreçmeri; e permend edhe E.Çabej.

Empedokli e perdor emrin e Nestit te pakten qe ne shekullin V para eres sone, por kulti i ketij hyu do te kete qene formuar shume kohe me pare.

Ajo qe te ben pershtypje eshte se emri i ketij hyu nuk gjendet vetem ne Italine e Jugut, por edhe ne viset e mirefillta ilire. Keshtu, Skylaksi dhe Stefan Bizantini permendin lumin Nestos, nje qytet me kete emer, si dhe fisin ilir te nesteve.
Lexo më shumë...
 


Sondazhe

Mendoni se Edi Rama i sherben masonerise ?
 

EditoriaL

Who's Online

We have 15 guests online

Reklama

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.

You are here  : Home

Video Lajme

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.