Ujra të Thella

Lundro në ujra të thella

Shpëlarja e trurit PDF Print E-mail
Njeriu ka luftuar gjithmonë për të pasur kontroll mbi mendjen e llojit të tij dhe metodat e ndërrimit të pikëpamjeve dhe të përfitimit të kontrollit janë hapur e debatuar gjerësisht.

Shpëlarja e trurit nuk është e re për epokën tonë, madje ajo shkon prapa që në agimin e qytetërimit. Adami dhe Eva janë dy “trushpëlarët” e parë nga gjarpri në Kopshtin e Edenit. Ata u nënshtruan shumë lehtë dhe e tillë është natyra e njerëzve.

Njerëzit mund të pranojnë politika qesharake, praktika dhe mësime nga ndërrimi i pikëpamjeve, teknika të cilat janë aq të efektshme e që personi i mohon se i është bërë shpëlarja e trurit.

Njerëzit, të cilët kanë pësuar shpëlarjen e trurit, nuk e kuptojnë as vetë. Kjo është arsyeja pse çrregullimi mendor quhet ndërrim pikëpamjesh. Njerëzit mësohen lehtë që të besojnë diçka që mund të jetë absolutisht e rreme.
Lexo më shumë...
 
Sekretet e bankave PDF Print E-mail
Prej shumë e shumë vitesh ekziston një institucion që quhet bankë, e cila me anë të trilleve ekonomike dhe me premtimet për pasurim, të bën të mendosh se paratë e tua janë më të sigurta në duart e tyre


Sekreti I: Për shumë banka klientët më të vlefshëm nuk janë shtresa e pasur, por ata "Joe Lunchbox".

Preuninger thotë se në vitin 1999, Gramm-Leach-Bliley lejuan bankat dhe firmat e sigurimeve të thyenin pengesat që kishte në vend që nga viti 1930. Ligji i ri ishte "në qoftë se ti tërhiqje të gjitha depozitat prej 10.000 $ dhe më shumë, shumica u shënohej institucioneve si Charles Schwab, Fidelity ose Merrill Lynch.
Lexo më shumë...
 
Diktatet shkencore dhe teknologjike për të ndaluar evolucionin njerëzor PDF Print E-mail
Këto vitet e fundit po asistojmë në një rifillim të pabesueshëm të vrapit drejt hapsirës: janë në fazë projektimi Shuttle-t e rinj, vektorët e rinj për misionet e ardhshme misionare hënore për më tepër dhe planifikimit të misionit në Mars. Por ajo që nuk del në dritë, është se ky vrap i furishëm u ndalua vite më parë.

Në edicionin special të TG1 në 15 korrikun e shkuar, "Shpagimi i Hënës", astronauti italian Paolo Nespoli, theksoi se pezullimi i eksplorimit kozmik ka ardhur si pasojë e shpenzimeve ushtarake që Shtetet e Bashkuara kanë përballuar, gjatë dhjetëvjeçarit të fundit të këtij shekulli, pikërisht siç është ajo e luftës së parë të gjirit.
Lexo më shumë...
 
Çfare dini per masonet e Shqiperise PDF Print E-mail
Çfare Jane Masonet:

Fillimet mistike te vllazerise Masonike i kan renjet ne epoken e ndertimit te tempullit te Solomonit ne Jeruzalem Origjina moderne e vllazerise Masonike Njohu epoke adhurimi dhe lulezimi gjate periudhes se ndertimit te katedraleve madheshtore Gothike te ngritura ne struktura te gurta masive qe qendrojne mbi njera tjetren pa ndihmen e llacit dhe cimentos dhe vetem me praktimin e gjeometrise duke kthyer vizatime te vogela te thjeshta ne struktura gjigande .

Teknikakt e ketyre veprave madheshtore mbeten nje sekret i ruajtur me "xhelozi" edhe per Prifterinjte e kishave qe punuesuan ndertuesit e tyre.
Lexo më shumë...
 
10 shoqëritë sekrete më të famshme PDF Print E-mail

Teoritë konspirative mbi vëllazëritë e fshehta me anëtarë të famshëm

Nga “Skull and Bones”, “Illuminati”, Kalorësit Templarë e deri tek “Opus Dei”
Shoqëritë sekrete kanë shërbyer gjithnjë si burim kundërshtish duke krijuar mjaft teori konspirative mbi to.

Pjesa më e madhe e këtyre teorive pretendojnë se shoqëritë sekrete kanë pak a shumë të njëjtin qëllim, i cili është ai i udhëheqjes së botës. Disa shoqëri sekrete janë tashmë të njohura dhe vazhdojnë të veprojnë prej më gjatë se një shekulli.

Edhe pse anëtarët e shumë prej tyre janë të njohur, ritet dhe ajo çfarë ndodh në takime nuk bëhet asnjëherë publike. Anëtarësimi në këto shoqëri përgjithësisht bëhet me anë të rekomandimit të një anëtari ekzistues. Shoqëritë kërkojnë që anëtarët të kryejnë një betim, sipas të cilit të premtojnë se do mbështesin organizatën, do ruajnë sekretet dhe se do mohojnë anëtarësimin në organizatë.
Lexo më shumë...
 


Sondazhe

Mendoni se Edi Rama i sherben masonerise ?
 

EditoriaL

Who's Online

We have 36 guests online

Reklama

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.

You are here  : Home

Video Lajme

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.