Ujra të Thella

Lundro në ujra të thella

DYZET SHEKUJ VIGJILOJNË MBI MBRETËRINË E GURËZUAR TË FARAONËVE PDF Print E-mail
Në majin e but të vitit 1879, kur “korzikani i krisur”, Napoeloni, me 328 anije dhe 38000 ushtarë më të mirë, u derdh nga limani Tulon (duke mbushur detin azur) në drejtim të Egjiptit dhe kur arriti në brigjet enigmatike të Egjiptit madhështor, u tha me të drejtë ushtarëve: “Ushtarë, kujdes! Dyzet shekuj shikojnë nga lart mbi ju!”

Në majin e but të vitit 1879, kur “korzikani i krisur”, Napoeloni, me 328 anije dhe 38000 ushtarë më të mirë, u derdh nga limani Tulon (duke mbushur detin azur) në drejtim të Egjiptit dhe kur arriti në brigjet enigmatike të Egjiptit madhështor, u tha me të drejtë ushtarëve: “Ushtarë, kujdes! Dyzet shekuj shikojnë nga lart mbi ju!”
Lexo më shumë...
 
Mbajtës të Arkës së Humbur .... PDF Print E-mail

"Ata do të bëjnë një arkë prej druri akacieje", urdhëroi Zoti Moisiun në "Librin e Eksodit", pasi i ka larguar izraelianët nga skllavëria në Egjipt. Kështu, izraelianët e ndërtuan arkën ose sëndukun, duke e stolisur atë nga brenda dhe nga jashtë.

Brenda këtij sënduku Moisiu futi tabela të gurta të gdhendura me Dhjetë Urdhërimet, ashtu siç i qenë dhënë në Malin Sinai.

Kështu, hebrejtë filluan ta nderojnë Arkën si manifestim tokësor të Zotit. "Dhiata e Vjetër" përshkruan fuqitë e jashtëzakonshme të saj - e ndritshme nga flaka dhe drita që ndalon lumenjtë, hedh në erë ushtritë dhe shemb muret e trasha të Jericho. (Filmi "Raiders of the Lost Ark" i vitit 1981, i regjisorit Steven Spielberg, siguron një afërsi efektesh speciale).

Lexo më shumë...
 
Një tjetër civilizim në thellësi të Tokës… PDF Print E-mail
Ekspertët që studiojnë boshllëqet në tokë janë të bindur se planeti ka disa fusha magnetike. Ata gjithashtu thonë se agimi polar është gaz që del prej prej kores së tokës nga polet e planetit tonë.

Ndjekësit e kësaj ideje theksojnë faktin e “çmendjes” së busullave kur u afrohen poleve. Shumë kërkues pohojnë se erërat e ngrohta shpesh vijnë nga Poli i Veriut, gjë që sipas tyre provon se boshllëqet më të mëdha mund të jenë pikërisht atje.
Lexo më shumë...
 
Konstitucionet (Kushtetuta) e Andersonit PDF Print E-mail
Siç duket tek artikulli ` masonet muratore` ekzistojnë shumë rrëfime dhe legjenda mbi zanafillën dhe zhvillimin e masonerisë.

Pas themelimit të Lozhës së Madhe të Londrës (1717), sipas urdhërit të Lozhës së Madhe, thekson Xhasper Ridli, në vitin 1723, i mblodhi dhe i publikoi, teologu i njohur, skocezi, z. Xhems Anderson (James Anderson), në librin e tij: “Libri mbi konstitucionet” (diku quhet edhe Kushtetutë e diku Statut).

Në Statutin e Andersonit, shkruan: muratori duhet t’i përkulet ligjit të moralit; të lidhet për fenë që përcaktohen shumica: nuk guxon të përziehet në komplote kundër të mirave të vendit; të mos përzihet në politikë dhe religjion, etj...
Lexo më shumë...
 
MURATORËT (MASONËT) ISHIN NDRYSHE PDF Print E-mail
Sipas Xhasper Ridlit, në Angli, në Francë, dhe në Evropën e Mesme, në Mesjetë, ka mbisunduar mendimi se muratorët janë ndryshe – dallojnë nga njerëzit tjerë.

Ata ishin specialistë muratorë... ishin artizanë thellësisht të respektuar...

Në Evropën e Mesme, shumica e popullësisë ishin çifçinj që punonin në pronat e feudalëve, që kurrë nuk ishin larguar nga vendlindja, përfveç ndonjëherë deri në tregun më të afërt...

Muratorët udhëtonin në tërë vendin. Andaj ATA ishin ndryshe. Ata ndërtonin me gurë, në fillim ishin të rralla ndërtimet me gurë, vetëm pallatet mbretërore ngriheshin me gurë, dhe ndonjë ndërtim që më parë jepte leje mbreti, si kisha, katedrale, famulli, kështjella apo ndonjë urë me rëndësi....
Lexo më shumë...
 


Sondazhe

Mendoni se Edi Rama i sherben masonerise ?
 

EditoriaL

Who's Online

We have 23 guests online

Reklama

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.

You are here  : Home

Video Lajme

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.